• facebook
  • linkedin
  • linkedin

Zakelijk zijn zonder je gevoel te verliezen

Zakelijk zijn zonder je gevoel te verliezen

Ina van Meenen is geboren en getogen in Elst (Utrecht) in de Gemeente Rhenen. Ze heeft daar altijd met plezier gewoond omgeven door de bossen en de Rijn. Nu woont ze sinds drie jaar in het Brabantse Goirle samen met haar vriend. Ze begint zich daar al aardig thuis te voelen. “In het Brabantse land is het goed vertoeven!” zoals ze zelf zegt.

In februari 2016 is ze gestart met Hartegroet Uitvaartverzorging en Hartegroet Consultancy. In december 2021 is ze met de uitvaartverzorging gestopt om zich volledig te focussen op de consultancy.

Ina is in december 2018 in contact gekomen met Dennis en heeft sindsdien meerdere opdrachten voor Flexkwaliteit uitgevoerd zoals bij Forte Welzijn als Projectleider ouderen en dementie en Mantelzorgcoördinator, Gemeente West Maas en Waal als Beleidsmedewerker laaggeletterdheid en Projectleider stimulering gebruik dorpsauto. Sinds het begin van de oorlog in 2022 gestart bij de  Gemeente Heusden als Locatie manager opvang vluchtelingen uit Oekraïne.

In januari 2024 is Ina via Flexkwaliteit als Locatie Manager opvang Oekraïense Vluchtelingen voor de Gemeente Bernheze begonnen. Een taak die op haar lijf geschreven is. Inmiddels is ze na meerdere jaren ervaring een echte professional op dit vakgebied. Door de positieve ervaringen die collega’s met haar hebben en de vertrouwde samenwerking met Flexkwaliteit is ze op deze plek terecht gekomen. Toen ze op de opvanglocatie in Nistelrode begon, was er nog een hoop werk aan de winkel. Terwijl er al een aantal Oekraïners een opvang plek hadden gekregen moest het oude Rabobank-gebouw nog verbouwd en ingericht worden. Maar het bewoonbaar maken is gelukt en inmiddels worden bijna alle 21 kamers bewoond. De 70 bewoners voelen zich er veilig en thuis.

Ina is daarnaast betrokken bij het inrichten van nieuwe opvanglocaties die vaak verbouwd en ingericht moeten worden.  Haar kennis en kunde komt hier ook weer perfect van pas. De aandacht verdelen over meerdere locaties c.q. opdrachten geeft haar energie en de afwisseling waar ze van houdt. Haar werk geeft veel voldoening maar ze moet ook rekening houden met de grote culturele verschillen. Naast verwend te worden door de bewoners met Oekraïense lekkernijen moet ze ook adequate beslissingen nemen, als dit noodzakelijk is. Zakelijk zijn zonder je gevoel te verliezen, dat is volgens Ina de key om dit werk te kunnen en blijven doen. De bewoners komen allemaal uit een oorlogsgebied en hebben naast materieel verlies ook te maken met persoonlijk verlies.

Als ik later groot ben…

Ina geeft aan dat ze eigenlijk vroeger geen specifiek beroep voor ogen had. Gaandeweg haar werkzame leven heeft ze zich ontwikkeld tot de persoon die ze nu is. De verschillende werkzaamheden hebben haar daar zeker mee geholpen. Ooit begonnen in een ziekenhuis op de medische registratie, van daar naar de administratie van de radiologie afdeling. Daarvandaan “weg gekocht” door Philips Medical in Eindhoven. Daar 17 jaar werkzaam geweest zowel in binnen -als buitenland. Veel gereisd. Na een reorganisatie moest ze bedenken wat ze op haar 50ste nog wilde gaan doen. Gestart met opleiding tot Uitvaartondernemer. Eigen bedrijf opgericht voor uitvaarten en Consultancy projecten. Na verhuisd te zijn naar Brabant, gestopt met de uitvaart en nu midden in het coördineren van de opvang voor ontheemden uit Oekraïne. Dit heeft haar geleerd dat je de kansen die je krijgt en misschien soms zelf moet creëren, moet benutten en dat je dan een veelzijdig, fijn en energiek werkzaam leven kunt hebben.

Nu droom ik van…

Doorgaan met waar ze nu mee bezig is, daarnaast wil Ina zich blijven inzetten voor de medemens. Genieten van de mogelijkheden die we hebben, zoals reizen, concerten bezoeken, uit eten dus kortom niets meer te wensen. Koesteren van familie en vrienden die ook belangrijk zijn in haar leven.



Advies, detachering en bemiddeling

Opdrachtgevers



Bekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?