• facebook
  • linkedin
  • linkedin

Van jongs af aan al actief in de publieke sector

Van jongs af aan al actief in de publieke sector

Welmoed startte haar loopbaan in 1999 als telefoniste/receptioniste bij Bureau Rechtshulp in Utrecht. Na twee jaar kon ze met een basisopleiding Sociale Verzekeringen een overstap maken als WAO Claimbeoordelaar bij het UWV in Arnhem.
Haar loopbaan nam al snel een vlucht toen ze vanuit haar baan als incasso medewerker bij het UWV aan de slag ging als medewerker Subsidies bij de gemeente Zeist. Daar heeft ze in bijna acht jaar verschillende functies bekleed, wat ze doorzette in de volgende banen bij de Gemeente Bronckhorst en de Gemeente Dalfsen. Zo werkte ze aan uiteenlopende projecten in het sociaal domein, en in de functies van beleidsadviseur sociaal domein, strategisch adviseur organisatieontwikkeling en manager voor de clusters Zorgen en Leren, Omgeving, Communicatie en Facilitair. Daarmee kreeg ze een brede inkijk in- en ervaring met - diverse hoeken van een gemeente.

Tijdens haar loopbaan is ze zich altijd blijven opleiden en heeft ze onder andere HBO Rechten, Postacademische Opleiding tot Gedragsveranderaar, Community Processing en Leergang Context maken gevolgd. Recent ronde ze de leergang evolutionaire psychologie voor leidinggevenden en organisatieontwikkeling af.

Sinds 2022 is Welmoed als Zelfstandige begonnen en werkt ze momenteel aan meerdere opdrachten. Bij de Gemeente Nijkerk werkt ze via Flexkwaliteit als Teamleider Administratie en Beleid Taakveld Sociaal en deze opdracht mag ze al zes maanden uitvoeren. Daarnaast heeft ze nog een lopende samenwerking met Gemeente Montferland als coach, Gemeente Zutphen als Procesbegeleider Implementatie Omgevingswet en Gemeente Son en Breugel als Procesbegeleider Inwonerbetrokkenheid. Ze kan dit goed combineren omdat alle opdrachten heel verschillend zijn en ze het goed kan scheiden. De afwisseling past haar heel goed en dat is ook één van de redenen waarom ze voor zich zelf is begonnen. Ze heeft altijd met heel veel plezier voor haar werkgevers gewerkt, maar kreeg de behoefte om haar impact te vergoten en probeert dit nu als ZZP’er.

Welmoed richt zich voornamelijk op opdrachten die of het Samenwerken in Groepen bevat of de Inwonerbetrokkenheid. Daar ligt haar kracht en daar krijgt ze energie van. Het natuurlijke gedrag van mensen laten werken – in  organisaties, in teams, in de omgeving is kenmerkend voor haar verbindende en procesmatige aanpak.

 

Als ik later groot ben dan…

Welmoed groeide op een zorgboerderij op, wat haar intrinsiek motiveert om maatschappelijk bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Ze heeft nooit één passie gehad; van jongs af aan is ze breed geïnteresseerd en doet ze graag veel verschillende dingen. Dat zie je ook terug in hoe ze werkt; ze legt snel verbanden tussen verschillende ontwikkelingen en werkt mensgericht. 

 

Nu droom ik van…

Welmoed heeft in februari 2022 een training gevolgd op gebied van Contextgestuurde Organisaties en heeft daar inmiddels een verbintenis mee als consultant. Vanuit deze samenwerking wil ze in de toekomst meer betekenen voor samenwerking tussen mensen, door vanuit de context te werken. En als ze echt droomt….wil ze misschien ooit nog wel iets opzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In ieder geval iets maatschappelijks.

 Advies, detachering en bemiddeling

OpdrachtgeversBekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?