• facebook
  • linkedin
  • linkedin

De mooie route van Melvin Ernst

De mooie route van Melvin Ernst

 

Hoe het begon

Melvin is zijn schoolloopbaan begonnen op het VMBO om daarna de MBO opleiding ‘administratief juridisch medewerker’ te gaan doen. Dit zag hij als een voorbereiding op HBO rechten. Toch is hij, na zijn MBO te hebben behaald, gaan werken. Het bedrijf waar hij tijdens zijn opleiding stage heeft gelopen, bood hem een baan aan bij een nieuwe vestiging die ze gingen opstarten. Na twee jaar daar te hebben gewerkt, is Melvin alsnog HBO Rechten gaan studeren. Ondanks dat het zijn doel was om jurist te worden, kwam hij er tijdens zijn studie achter dat zijn passie niet in het juridisch vak lag. Na een jaar stage te hebben gelopen bij Gemeente Landgraaf als consulent Wmo, ontdekte hij wat hij wilde doen. Sindsdien werkt hij bij verschillende gemeenten in het sociaal domein.

Gemeente

Nadat hij was afgestudeerd, ging hij als ondersteunend kwaliteitsmedewerker bij de Gemeente Landgraaf werken. Na een aantal opdrachten succesvol te hebben afgerond was zijn bijdrage voor Gemeente Landgraaf ten einde. Na een aantal tijdelijke aanstellingen was een vaste aanstelling helaas niet mogelijk. Vervolgens kwam hij in gesprek met een detacheringsbureau. Dit bureau heeft ervoor gezorgd dat hij gedetacheerd werd bij Gemeente Nuth als backoffice medewerker. Dit heeft hij 2,5 jaar gedaan. Uiteindelijk was hij senior backoffice medewerker, een leuke functie, echter niet iets voor de lange termijn. Toen Melvin vervolgens in contact kwam met Flexkwaliteit, ontstond meer ruimte om te groeien in zijn loopbaan. Hij kon beginnen in een mooie rol als kwaliteitsmedewerker en was hierin betrokken bij meerdere ontwikkeltrajecten. Hij heeft hierbij veel profijt van zijn ervaring in de uitvoering (consulent en backoffice). Melvin weet daardoor erg goed wat er van deze functies wordt verwacht en kan zo dus ook makkelijker deze functies betrekken bij zijn projecten.

Flexkwaliteit

Melvin werkte dus al een paar jaar in gemeenteland binnen het sociaal domein via een ander detacheringsbureau voordat hij via via in contact kwam met Dennis Pouwels, directeur van Flexkwaliteit. Bij de eerste kennismaking was de klik meteen goed. Zijn vorige detacheringsbureau werd steeds groter en Melvin heeft graag gewoon één contactpersoon. Hij merkte dat dit bij het vorige bureau dat steeds minder het geval was. Bij Flexkwaliteit was dat wel het geval, wat maakte dat hij openstond voor een overstap. Het bevalt hem goed en hij heeft bij onder andere de gemeenten Nuth, Someren, West Maas en Waal en Zevenaar de afgelopen 5 jaar opdrachten gedaan via Flexkwaliteit.

Taken

De afgelopen jaren heeft Melvin verschillende soorten opdrachten gedaan en volgens hem blijft het zo lekker afwisselend. Bij Gemeente West Maas en Waal is hij nu al ruim 4,5 jaar werkzaam. Hij heeft de kans gekregen om te groeien in de opdrachten die hij kreeg. Hij begon met het maken van beschikkingen en backoffice gerelateerde taken. Uiteindelijk is hij doorgegroeid naar een rol als kwaliteitsmedewerker en sinds de afgelopen twee jaar doet hij ook nog een stukje

contractmanagement. Hij is dus al lang betrokken bij deze gemeente, maar de opdrachten die hij daar uitvoert zijn wel erg afwisselend.

Opdrachten

Melvin woont in Amsterdam en is opgegroeid in Brabant en Limburg. Hij vindt de vrijheid van zijn werk erg fijn. Het zelf indelen van zijn dagen vindt hij ideaal omdat hij zo om de files heen kan plannen en dan is de lange reistijd voor hem geen probleem. Zijn huidige opdracht als projectleider vindt hij erg leuk en uitdagend. Deze opdracht is ontstaan uit een tijdelijke klus bij de gemeente Zevenaar, waar hij in maart 2021 gestart is.  Medio vorig jaar heeft Gemeente Zevenaar hem  gevraagd om als projectleider ‘werkprocessen’ aan de slag te gaan, om de werkprocessen in kaart te brengen. Aangezien hij nog nooit een opdracht als projectleider had gedaan, was dit een hele leuke uitdaging. Melvin vindt eigenlijk tot nog toe alle opdrachten en verschillende werkzaamheden erg interessant. Wat hem daarbij helpt is het talent van Dennis en Flexkwaliteit om de juiste persoon te vinden voor de juiste opdracht. Hij weet dus ook dat hij hem niet snel zou vragen voor een opdracht die niet bij hem past.

Voordelen Flexkwaliteit

Flexkwaliteit heeft hem leuke en leerzame opdrachten gebracht, is een goede partner en een fijne partij om mee samen te werken. Hij ziet dit ook als de kracht van Dennis en dat zorgt voor een goede band en dat de lijnen kort blijven. Een voorbeeld is dat wanneer Melvin voorziet dat hij binnenkort zonder opdracht zou komen te zitten, dat hij dan contact opneemt en Dennis meteen zijn best gaat doen om zo snel mogelijk weer een nieuwe opdracht voor hem te vinden. Dit maakt wat Melvin met name fijn vindt aan de samenwerking.

Advies

Melvin raadt mensen aan om, als je wilt beginnen als zzp’er, eerst in loondienst te gaan om de nodige ervaring op te doen. Hierdoor kan je makkelijker instromen en jezelf onderscheiden. Zodra je een bepaalde basis hebt opgebouwd en je afwisselend werk wilt hebben en meer regie over je loopbaan, begin dan vooral voor jezelf.Advies, detachering en bemiddeling

OpdrachtgeversBekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?