• facebook
  • linkedin
  • linkedin

Aan de slag met rookvrije sport

De VNG, één van de opdrachtgevers van Flexkwaliteit, geeft tips in de VNG-handreiking 'Hoe ga ik als gemeente aan de slag met rookvrije sport?' 

Nationaal Preventieakkoord
Eén van de ambities van het Nationaal Preventieakkoord is dat sportverenigingen en sportevenementen in 2025 rookvrij zijn. Gemeenten kunnen een belangrijke rol vervullen bij het verwezenlijken van deze ambitie. 

Steeds meer plekken worden rookvrij. Soms omdat organisaties het zelf belangrijk vinden dat zij een rookvrije omgeving kunnen bieden aan de bezoekers of medewerkers. Soms doordat wetgeving ervoor heeft gezorgd dat een aantal plekken rookvrij zijn geworden zoals de schoolterreinen. Vooral plekken waar kinderen komen, kunnen rekenen op veel steun van de omgeving. Iedereen moet kunnen genieten van sport in een rookvrije omgeving. Zo houden we sport leuk en gezond en dragen we bij aan de Rookvrije Generatie.

Afgelopen vrijdag ging de campagne 'Maak je club ook rookvrij' van start. Deze campagne is bedoeld om het thema Rookvrije Sport op de agenda van clubbesturen te zetten en hen te stimuleren hier actie op te ondernemen.

Adviseur Edwin Kleiboer
In het artikel van Flexkwaliteit op 10 juni 2022 vertelt adviseur Edwin Kleiboer over het brede programma dat de gemeente Waalwijk heeft opgezet voor gezonde sportkantines en rookvrije sportaccommodaties. Klik hier om het artikel te lezen.

Volledig artikel VNG 
Het volledige artikel van VNG en de VNG-handreiking is terug te vinden op:
https://vng.nl/nieuws/aan-de-slag-met-rookvrije-sport-handreiking-voor-gemeenten

 Advies, detachering en bemiddeling

OpdrachtgeversBekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?