• facebook
  • linkedin
  • linkedin

Kinderen van West Maas en Waal kunnen vanaf 2 jaar naar de peuterschool

Op 4 mei heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de peuteropvang te vervroegen naar de leeftijd van 2 jaar.

Eerder naar de peuteropvang

Tot op heden konden kinderen vanaf de leeftijd van 2,5 jaar naar de peuteropvang. In de volksmond ook peuterschool genoemd. Het aanbod om naar de peuteropvang te gaan wordt vanaf 17 mei vervroegd naar 2 jaar. Uit onderzoek blijkt dat vroeger beginnen een nog positiever effect kan hebben op de ontwikkeling van het kind. Het bereidt kinderen voor op het naar school gaan. Daarbij is het goed voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling omdat zij nog meer in contact komen met leeftijdgenootjes en spelenderwijs dingen kunnen leren.

Proef van een jaar

Vandaar dat gemeente West Maas en Waal voor de duur van een jaar gaat proef draaien. Komend jaar in april 2022 wordt dan het besluit genomen of dit structureel wordt ingevoerd.

Wethouder Rob Reuvers: “Het is heel belangrijk dat kinderen alle kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Voor- en vroegschoolse educatie is ontzettend belangrijk, omdat we de kinderen in onze gemeente de best mogelijke start op de basisschool willen gunnen. Dat houdt in dat we vooruit moeten denken en op tijd investeren in hen, want zij zijn de toekomst.”Advies, detachering en bemiddeling

OpdrachtgeversBekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?