• facebook
  • linkedin
  • linkedin

Zien sporten, doet sporten!

Zien sporten, doet sporten!

Theorie en praktijk zijn soms verschillende werelden, maar bij Flexkwaliteit proberen we deze wel te koppelen!

Een deel van onze adviseurs houdt zich bezig met thema’s als sport, bewegen en (gezonde) leefstijl en adviseert daarover aan gemeenten in een groot deel van het land. Soms blijft het bij het schrijven van een advies, soms voeren ze een project uit  of monitoren ze de effecten van het beleid. Het mooiste is om te zien wat leefstijl in praktijk betekent voor mensen!

We vinden het daarom erg bijzonder om als hoofdsponsor verbonden te zijn aan TriTeam Bemmel, een triatlonploeg die in praktijk laat zien hoe het is om te bewegen en lekker te leven! Via de socials kun je het team volgen en daarnaast zullen we ook wat speciale activiteiten organiseren samen met een of meerdere sporters uit het team.

In dit artikel stelt Roos, een van de teamleden, zich voor.

Roos van der Ploeg is 21 jaar en woont in Bemmel. Ze werkt fulltime als verpleegkundige voor het Radboud UMC in Nijmegen maar is vooral ook Triatleet en wordt nu ruim een jaar gesponsord door Flexkwaliteit. Mede door haar vader, een inmiddels doorgewinterde atleet, is haar interesse voor de triatlons gewekt en neemt ze sinds vorig jaar deel aan wedstrijden. Haar hele leven is zo goed als mogelijk ingericht voor haar passie. Het sporten biedt Roos de regelmaat die ze als verpleegkundige met de onregelmatige diensten niet heeft.

Intensief sporten vraagt om een uitgebalanceerd ritme: het wedstrijdseizoen loopt van april tot eind september. Daarna beginnen de de-load-weken waarbij ze haar lichaam en geest even rust gunt. Eind oktober beginnen de eerste trainingen weer en bouwt Roos op voor de geplande trainingsblokken. Zo’n trainingsblok duurt vier weken waarbij ze drie weken van gemiddeld vijftien uur traint, opgevolgd door een week herstel. In die herstelweek doet ze wel trainingen, maar dan op een lagere intensiteit. Deze week heeft ze nodig om te voelen wat haar lichaam maar ook geest nodig hebben om weer zo goed mogelijk te kunnen knallen in het volgende trainingsblok.

Omdat Roos graag structuur heeft en het sporten een soort van verslaving is, is zo’n herstelweek vaak een uitdagende week voor haar. Op de vraag of ze ook wel eens geen zin heeft om te trainen zegt ze volmondig: JA! Het verschil wordt volgens Roos gemaakt door  motivatie en de discipline. Ze heeft soms geen zin maar ze is gedisciplineerd genoeg om wel te gaan. Met hulp van haar vader, het Tri Team gesponsord door Flexkwaliteit, coach Marcel Gierman en het bijbehorende Move the Limit team blijft ze gemotiveerd en hoopt ze haar doelen te behalen. “Zien sporten, doet sporten!” zoals ze zelf zegt.

Deze tak van sport is één van de duurste sporten aangezien je voor drie verschillende disciplines over materiaal moet beschikken. Daarnaast wordt er ook onderscheid gemaakt tussen trainings- en wedstrijdmateriaal. De materiaalkosten worden grotendeels betaald door Flexkwaliteit en Roos geeft aan dat ze door deze sponsordeal op dit niveau kan presteren. Ze beseft zich dat ze in een luxepositie zit en dat motiveert haar nog meer om hard te trainen.

Dit seizoen heeft Roos in tweeën gesplitst. Het eerste deel van het seizoen loopt tot  augustus en daarbij richt Roos zich voornamelijk op het korte werk (achtste- en kwart-triatlons). Aasee in Bocholt en Triatlon Gendt zijn daarin de belangrijkste wedstrijden voor haar. Daarna zal ze zich richten op het wat langere werk en gaat ze trainen voor de halve triatlon (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen, 21,1 km lopen) om haar seizoen uiteindelijk af te sluiten met Challenge Almere-Amsterdam in september waar haar vader ook zal mee doen.

Het triatlon seizoen is pas begonnen en inmiddels heeft Roos haar eerste wedstrijd er op zitten. Ze heeft deel genomen aan de Portocolom triathlon op Mallorca, haar eerste internationale wedstrijd. Ze is daar 5de geworden in haar agegroup en had met zwemmen en hardlopen zelfs 1ste en 2de tijd. Kortom een mooie start van het seizoen.

Als ik later groot ben…

Vroeger als kind wilde Roos altijd al in de zorg werken. Ze is hier heel gericht mee aan de slag gegaan en dit is nog steeds het beroep wat ze heel graag uitoefent. Wel heeft ze ambities en zou zich zelf verder willen ontwikkelen in het verpleegkundige vak met uiteindelijke een rol als IC of ambulance verpleegkundige. Op sportief gebied zou ze wel iets willen met triatlon coaching en het begeleiden van een team, maar dat is wel echt op langere termijn.

Nu droom ik van…

Op het korte werk droomt Roos van de Olympische Spelen. Voor de langere afstanden doomt ze van het winnen van het WK Iron-man op de hele triatlon in Frankrijk of Hawaï. Wel twijfelt ze hoe realistisch deze dromen zijn en wil ze vooral genieten van het hier en nu.

Roos en het TriTeam volgen op Instagram? @roosathlete en @triteambemmel.Advies, detachering en bemiddeling

OpdrachtgeversBekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?