• facebook
  • linkedin
  • linkedin

Nieuw Toerisme- en Recreatiebeleid in Brunssum

Oonagh van Leeuwen is sinds januari 2022 namens Flexkwaliteit actief als interim-beleidsmedewerker toerisme en recreatie bij de gemeente Brunssum.  Het opstellen van het toerisme- en recreatiebeleid vormt een belangrijk onderdeel van haar opdracht.

Brunssum
Brunssum maakt onderdeel uit van regio Parkstad en is een gemeente met ongeveer 30.000 inwoners. In vergelijking met de toeristische plaatsen Valkenburg en Maastricht zou je niet direct aan Brunssum denken als trekpleister. Brunssum kan echter veel meer naar buiten treden met haar prachtparels zoals de Brunssumerheide, het Blote Voetenpark en niet te vergeten het grote familievakantiepark. En er is nog meer in ontwikkeling zoals de Leisure Lane, een regionaal wandelnetwerk ‘Knopen lopen’, de herinrichting van het Clemensdomein en de doorontwikkeling van het Schutterspark.

Dit is Parkstad!
Brunssum staat er niet alleen voor: voor heel de regio Parkstad wordt een marketingactie opgezet. Onder leiding van Visit Zuid-Limburg wordt ‘Dit is Parkstad!’ gelanceerd. Deze campagne is opgebouwd uit verschillende verhaallijnen. Want geen enkel gebied heeft zoveel verhalen als dat van Parkstad: Romeinen die wegen en badhuizen bouwden, kerken en kastelen die verrezen in de Middeleeuwen, de vurige goudkoorts rondom steenkool en de val van de allesomvattende mijnindustrie.

Co-creatie
Oonagh creëert beleid in co-creatie. Dat betekent dat alle stakeholders invloed hebben op het proces. Toerisme en recreatie is belangrijk voor inwoners, bestuurders maar ook voor collega’s van andere beleidsterreinen.  Ook neemt zij actief deel aan de themagroep Vrijetjjdseconomie Zuid Limburg (VTE) en voert zij overleg met netwerkpartners in de toeristische en recreatieve sector. Zo werkt zij samen met routebureau Visit Zuid Limburg om de aanleg en beheer van bestaande en nieuwe wandel- en fietsroutes in Brunssum verder te ontwikkelen.

Verder bespreekt Oonagh met lokale ondernemers hoe zij het beste kunnen worden ondersteund. Dit kan op heel verschillende manieren: van subsidie tot eenvoudigere communicatie met de gemeente.

Wij wensen Oonagh veel plezier en succes met haar opdracht!Advies, detachering en bemiddeling

OpdrachtgeversBekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?