• facebook
  • linkedin
  • linkedin

Meest toegankelijke gemeente

Maandag 17 mei is de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland van start gegaan. Alle gemeenten doen automatisch mee en iedereen in Nederland kan meebepalen welke gemeente de winnaar wordt.

 

Na 2 publieksrondes kiest een jury op 7 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, de uiteindelijke winnaar. Gemeenten hebben een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat toegankelijkheid voor iedereen gewoon wordt.

 

Iedereen in Nederland moet mee kunnen doen

Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG: ‘Gemeenten hebben een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat toegankelijkheid voor iedereen gewoon wordt, zodat ook mensen met een beperking zonder obstakels kunnen werken, winkelen, sporten en naar school gaan. Tijdens de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland kunnen gemeenten laten zien hoe zij zich hiervoor inzetten en inspiratie opdoen bij collega-gemeenten om de omgeving nog beter in te richten. En het mooie is: alle Nederlanders mogen meebepalen wie de prijs verdient.”

Gelijkwaardigheid voor iedereen

5 jaar geleden besloot het VN-verdrag dat Handicap door Nederland geratificeerd is. Het verdrag verplicht overheden zich ervoor in te spannen dat mensen met een beperking of chronische ziekte gelijkwaardig kunnen meedoen. Uit de jaarlijks uitgevoerde flitspeiling van Movisie blijkt dat steeds  meer gemeenten hier actief aan werken.

Meer informatieAdvies, detachering en bemiddeling

OpdrachtgeversBekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?