• facebook
  • linkedin
  • linkedin

Helemaal thuis in sport

Helemaal thuis in sport

In 1985 was de planning van Bert om aan de Sportacademie te gaan studeren. Hier was hij al voor aangenomen toen zijn vader twijfels uitsprak over in hoe verre dit wel de juiste keuze was voor de toekomst. De passie voor de sport heeft Bert toen opzij geschoven en in 1991 heeft hij zijn opleiding Bestuurskunde aan de Universiteit Twente afgerond. Maar toen hij daarna ging solliciteren kon hij het niet laten om zijn toch zijn passie voor sport en bewegen te volgen en zijn studie ervaring te combineren door te gaan werken bij organisaties zoals NOC*NSF, Provincie Gelderland, Sportservice Nijmegen en Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Na de nodige jaren werkervaring opgedaan te hebben besloot Bert in 2015 om voor zich zelf te gaan beginnen als ZZP’er. Sindsdien allerlei verschillende opdrachten gedaan bij onder andere sportbedrijven, in het onderwijs en bij gemeenten.

Sinds januari 2022 werkt Bert voor het Zutphens Sport- en Accommodatiebedrijf BV (ZSA) als Directeur bestuurder. Deze interim klus, waar hij via Flexkwaliteit zit, is onlangs tot eind 2023 verlengd. Onder deze “overheids-BV” valt zwembad De IJsselslag, Sporthal De Hanzehal, een dertiental gymzalen, vijf buitensport complexen en het Warnshuus. Bert zijn opdracht is om de organisatie met in totaal zo’n 40 werknemers in te richten met de gemeente als aandeelhouder maar ook als opdrachtgever. Door middel van een dienstverleningsovereenkomst met de gemeente Zutphen worden er doelen gesteld die Bert samen met zijn team moet behalen. Voor Bert is zijn opdracht geslaagd als hij de overdracht goed geregeld heeft: dat alles voor iedereen duidelijk is, er een heldere opdracht ligt, een juiste verantwoordingsstructuur en financieel alles op orde is.

Wat Bert na deze opdracht gaat doen dat weet hij nog niet maar wellicht gaat Flexkwaliteit weer iets passends voor hem vinden. De samenwerking met Dennis vindt hij prettig en ze hebben dan ook regelmatig een contact moment met elkaar.

Bert Filius is woonachtig in Arnhem en is een zeer sportief man die meerdere keren per week hardloopt, gaat mountainbiken en een grote liefde heeft voor langlaufen. Hiervoor gaat hij zelfs naar Zweden om daar de lokale “elftstedentocht” genaamd de Vasaloppet van ongeveer 90 kilometer te trotseren.

 

Als ik later groot ben dan…

Bert had vroeger niet één specifiek beroep waar hij van droomde, dat wisselde tussen brandweerman, voetballer tot ingenieur.

 

Nu droom ik van…

De dingen die Bert nu mag doen vindt hij leuk en uitdagend. Hij heeft niet een grote onvervulde toekomstwens. Hij geeft aan heel misschien ooit nog iets met Scandinavië, (winter)sport en teamontwikkeling te willen maar de plannen hiervoor zijn nog niet concreet.Advies, detachering en bemiddeling

OpdrachtgeversBekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?