• facebook
  • linkedin
  • linkedin

De stap naar zelfstandig ondernemer

De stap naar zelfstandig ondernemer

Gijs van Riet, geboren en getogen in Woerden, heeft van kinds af aan al van affiniteit gehad met sport. Hij is daarom in 1996 ook de opleiding Bewegingstechnologie gaan volgen aan De Haagse Hogeschool. Toen hij dit in 2003 had afgerond, startte hij zijn werkloopbaan bij Beenhakker als Technisch Adviseur. Na bijna 3 jaar maakte hij een switch naar Argonaut Advies als Ergonomisch Adviseur. Twee jaar later kwam Gijs vanuit zijn rol als Company Manager bij ContinYou Advies weer in de publieke sector terecht. Bij verschillende Gemeenten vervulde hij diverse rollen zoals bij de Gemeente Wassenaar als Docent Individuele Voorzieningen van Infomaat Lokaal Loket Wassenaar, de Gemeente Tilburg als Extern Adviseur en Docent Opleiding Indicatiestelling en bij het CIZ als Extern Indicatie Adviseur.

In 2013 kwam hij terug bij de overheid en ging aan de slag voor de Gemeente Werkendam als coördinator WMO. Tijdens dit dienstverband is hij in 2016 een Master Publiek Management gaan doen bij Tias in Tilburg. Deze anderhalf jarige opleiding heeft hij met bloed, zweet, tranen maar ook met vlag en wimpel gehaald. Kort daarna heeft hij een stap gemaakt naar teamleider WMO voor de Gemeente Altena en heeft daar ruim een jaar gewerkt. Toen hij daarna drie jaar weer een functie had buiten de Overheid besloot hij om voor zich zelf te beginnen. Sinds januari 2023 werkt Gijs als ZZP’er bij de Gemeente Waalwijk via FlexKwaliteit. Ondanks dat de werkzaamheden niet veel afwijken dan voorheen, heeft Gijs als ZZP’er een vrijer gevoel zittende aan de andere kant van de tafel. Het positieve aan zelfstandig zijn is volgens Gijs vooral dat je een gerichte opdracht hebt en je taken meer afgebakend zijn. Momenteel geeft hij leiding aan drie teams binnen Afdeling TWIJZ met zo’n 29 medewerkers en zijn er al behoorlijk wat resultaten bereikt. Toch leunt Gijs nog lang niet achter over en heeft nog hij behoorlijk wat ambities. Hij zou heel graag zijn kennis van Performance Management toe willen passen binnen de ambities van de gemeente Waalwijk om het data-gedreven werken meer te structureren zodat Raad, College en directie de benodigde informatie krijgen om op strategisch niveau te kunnen sturen. Tevens is contractmanagement iets waar Gijs meer aandacht aan wil schenken. Dit zijn vaak onderbelichte items bij gemeenten. Door hier structuur in aan te brengen en de juiste aspecten te benoemen waar je binnen het contract invloed op hebt, creëer je in een samenwerking met je contractpartners een verbeterde dienstverlening naar je inwoners. Daarnaast krijg je beter grip op de financiële huishouding. Gijs zit sowieso tot na de zomer bij de huidige gemeente Waalwijk met wellicht kans op verlenging.

Op werkgebied wil Gijs niet onnodig ingewikkeld doen. In een cultuur waarbij vergaderen de norm lijkt probeert hij hoofdzaken van bijzaken te scheiden, prioriteiten te stellen, te delegeren waar het kan en weg te strepen wat niet noodzakelijk is, zodat hij meer aandacht kan geven aan wat wel zijn prioriteit heeft en een hands-on mentaliteit kan toepassen. Gijs is heel loyaal en heeft een hoge werkethos maar heeft geleerd in de loop der jaren dat je niet alles tegelijk kan doen. Gijs streeft naar professionaliteit en een bepaalde mate van rust in een organisatie, zodat men bij ontwikkelingen ook de uitdaging aan kan.

Als ik later groot ben dan…

Vroeger wou Gijs sportleraar worden. Als 13 / 14 jarige was sport een heel groot en belangrijk deel van zijn leven. Op de fiets met tennisracket en hockeystick eerst naar de tennisbaan om te lessen en dan door de bosjes naar het hockeyveld voor een training was een tijdsbesteding welke zo’n 3 à 4 keer per week plaatsvond. Waarschijnlijk lag hier dan ook de grondlegging voor zijn jeugddroom. 

Nu droom ik van…

Gijs zijn droom is om in het Sociaal Domein actief te blijven. Als hij de loterij zou winnen dan startte hij een NGO op voor een aantal domeinen zoals schuldenproblematiek, kansengelijkheid en zou hij graag initiatieven willen begeleiden en sponsoren voor mensen met een beperking. Privé zou hij daarnaast zijn wens om eigenhandig een huis van hout te bouwen op een eigen stuk grond in de bossen van Brabant willen realiseren.Advies, detachering en bemiddeling

OpdrachtgeversBekijk ze allemaal >

Vinden wij jouw ideale match?

Reageer nu!

Waar vind je ons?